Тази  вечер на специална церемония  кметът Ивайло Крачолов ще връчи почетното отличие

...
Тази  вечер на специална церемония  кметът Ивайло Крачолов ще връчи почетното отличие
Коментари Харесай

Кметът на Чирпан ще връчи отличието „Будител на 2022 година“ на учителя Диана Теленчева

Тази  вечер на специфична церемония  кметът Ивайло Крачолов ще връчи почетното отличие „ Будител на 2022 година “ на учителя Диана Теленчева.

Призът, който се удостоява за трета година  в Деня на националните будители, е за нейната всеотдайна безкористна социална активност, за родолюбието, с което въодушевява деца и възпитаници посредством българския фолклор, обичаи и нематериалност и за задачата й  на актуален будител. Тази година  Община Чирпан ще удостои  и с почетен знак дългогодишният преподавател Нанка Врачева  за нейната  отдаденост и изключителни постижения в науката и образованието.

„ Учителите Теленчева и Врачева са личности, които въодушевяват и подаряват сили и труд за общността, за бъдещето, за родополезното дело. Имат будителски дух, мощна воля и национализъм. “, заяви директорът на Дирекцията по просвета и обучение Ангелина Паскалева – председател на комисията, която преглежда предложенията за почитане с оценки и плакети. „ За първи път по решение на Общинския съвет кметът ще връчи и грамоти на 16 младежи, завършили с отличен триумф чирпанските гимназии. Младите хора ще получат и парични награди на специфична гала “, добави Паскалева.

Празникът ще стартира от 17 часа в Чирпан с тържествено шествие с факли и ликове на народните будители  Поп Петър Аврамов, Янко Кочев, Димитър Матевски, Сребрьо Стойновски, Душо Хаджидеков, Георги Данчов, Таньо Пеев, Георги Кочев, Стойо Филипов, Иван Андонов, Стоян Моллов и Пейо Гарвалов. Портретните рисунки са направени от  Костадин Събев и са предадени от него на музея за предпазване и експониране.  Шествието ще стартира от  паметниците на Васил Левски и   Георги Данчов – Зографина, ще премине по ул. „ Васил Левски “ и ще приключи на пл. „ Съединение “. Участниците ще се включат в празничния концерт във връзка 1 ноември, в който ще се изявят деца и възпитаници от СУ „ П. К. Яворов “, ПГСС, ОУ „ Васил Левски “, ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “, НУ „ Климент Охридски “, ДГ „ Калина Малина “, ДГ „ Слънце “, ДГ „ Здравец “, Водоснабдителна система „ Петолиние “ към НЧ „ Димитър Данаилов 2013 “ и Клубът на учителите – пенсионери.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР